En liten överraskningsweekend på fantastiska Ven för E när han nu snart fyller 30. Gourmetweekend med whiskeyprovning och guidad tur i destilleriet. 

 
Kan bara lovorda detta magiska ställe, deras fantastiska personal, goda mat och framförallt det professionella sätt de sköter Covidrestriktionerna på.
 
 
Lunch innan det var dags för runtur inne i destilleriet.
 
 
Direkt efter rundvandringen, där vi även fick smaka lite olika spritsorter både rena och med "blannevann", var det raka vägen in i föreläsningssalen.

Vi avnjöt en provning av utsökta destillat och whisky från deras egna destilleri. Vi fick prova dryckerna med utvalda tillbehör och experimentera oss fram med olika smaker.  

 
Henric Molin (även ägare av Spirit of Hven) höll i föreläsningen och var fantastiskt intressant och  rolig. De timmar man satt och lyssnade gick allt annat än långsamt.
 
 
Sen väntade en helt fantastisk 5-rätters supé, jag åt vegetariskt och de andra kött. Verkligen så galet gott! Ett litet vinpaket till det och vi var alla väldigt nöjda när vi klockan 20.00 lullade oss hem till vårt boende som låg härligt nära restaurangen.

Härligt att man nu kan titulera sig whiskykännare… eller? Måste nog (mer än gärna) åka dit igen och få sig en uppdatering. 

 
Ett stort tack till Spirit of Hven Backafallsbyn, ett härligt bemötande och en både lärorik och väldigt rolig helg. Vi kommer tillbaka!
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress